lieLierse SK
berBergen
Datum: 04/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Bergen gelijk na matige partij
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse en Bergen gelijk na matige partij
Foto: © SC

Lierse en Bergen kwamen in een weinig opvallende wedstrijd niet tot scoren. Lierse was over de hele wedstrijd de betere ploeg maar Bergen kreeg de betere kansen. Twee opvallende gezichten aan de aftrap bij de Pallieters, spits Ernandes die in de voorbereiding uitviel debuteerde en doelman Vaesen die de geblesseerde Van der Jeugt onder de lat verving.

Het was tien minuten wachten op de eerste halve kans van de partij. Blessing verkeek zich op een voorzet maar een attente Vaesen kon zijn missen goedmaken. Lierse toonde veel goede wil maar was vaak slording in de passing. Pas op het kwartier staken ze voor de eerste keer de neus aan het venster, Berthelin redde het schot van Snelders. Niet veel later kon ook Jarju de Bergen-doelman niet verschalken, zijn schot was te zwak.  De beste kans voor Lierse kwam er via Andic die met een knal Berthelin tot een knappe save dwong. Wamberto had net voor rust de openingstreffer aan de voet maar hij trapte van kortbij naast.

De tweede helft begon goed voor Lierse.  In tien minuten kopte eerst Mamouni op Barthelin, even later werd Jarju nipt afgevlagd voor buitenspel, mooie kans weg. Dan toch even consternatie in een verder zwakke partij, Snelders kwam tot scoren maar nam de bal aan met de arm. Bergen haalde dan het tempo volledig uit de wedstrijd met enkele wissels. Ook Lierse profiteerde daar meteen van door zijn aanvallers te wisselen, Ernandes en Snelders mochten gaan rusten net voor het slotoffensief.  Een kwartier voor tijd was het alweer bijna raak. Dit keer bijna een doelpunt voor Bergen maar Dahmane trapte onbegrijpelijk over van wel heel dichtbij. Ook Lierse kreeg in de slotfase nog een goeie kans maar Bergen-doelman Berthelin, die een hele goeie wedstrijd speelde, dook de bal uit de benedenhoek.

Lierse blijft zo laatste in de stand met slechts twee punten.

Vooraf