Datum: 26/10/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent kan eindelijk nog eens winnen
Mathieu De Coensel
| 0 reacties
Gent kan eindelijk nog eens winnen
Foto: © SC

AA Gent had al een tijdje niet gewonnen en moest daar dus dringend verandering in proberen brengen tegen Bergen.

Toch begon de wedstrijd redelijk moeizaam in het Jules Ottenstadion. Beide ploegen wachtten nog even af en de kansen lieten dan ook even op zich wachten. De eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor de bezoekers, Dalmat probeerde het met een diepe voorzet, maar het draaide uit tot een onverwachts goed schot op doel, Jorgacevic moest redding brengen om de bal uit de haak te houden en verhinderde zo een wereldgoal. De corner die daaruit voortvloeide was ook gevaarlijk, maar Roussel trapte van dichtbij over het Gentse doel.

Het doelpunt viel echter aan de overkant, Azofeifa trapte een vrije trap binnen, 1-0 voor de Buffalo's en een welgekomen voorsprong. Azofeifa toonde niet veel later nog eens dat hij een goede traptechniek heeft. Doelman Berthelin had moeite met de bal en moest hem lossen, maar kon daarna wel Foley van de rebound verhinderen.

Niet veel later viel het tweede Gentse doelpunt dan toch. Grégoire leverde een prachtige pass af tot bij Foley, die de bal mooi kon binnentrappen, 2-0 voor Gent, prachtige assist van Grégoire.

In de tweede helft was de eerste kans opnieuw voor Gent. Grégoire met een stiftertje, maar de bal belandde naast het doel. Even later volgde een voorzet van Azofeifa, maar Foley kon zijn voet niet goed genoeg tegen de bal zetten om echt gevaarlijk te zijn. Niet veel daarna moest Jorgacevic opnieuw paraat zijn voor een schot van invaller Tubi, de Gentse doelman bracht redding met de voeten. Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood, er zat weinig inspiratie in het spel van beide ploegen, die duidelijk niet op hun hoogst haalbare niveau speelden.

Zo eindigt de wedstrijd. Gent kan eindelijk nog eens winnen, een welgekomen en verdiende overwinning. Gent zat zéker niet op topniveau, maar haalt wel drie belangrijke punten binnen. Bergen speelde een zwakke wedstrijd en kreeg enkele kansen, maar kon geen aanspraak maken op een overwinning. [AN]

Vooraf