Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Cercle scoort 'maar' twee keer
Dirk Pieters

Cercle Brugge heeft zijn eerste drie punten van het seizoen beet. De ploeg van trainer Glen De Boeck won zonder problemen van Zulte Waregem met 2-0. De score had nog veel hoger kunnen oplopen, maar de spelers van Cercle vergaten het steeds af te maken.

De thuisploeg kende een droomstart. Al na vier minuten lag de bal tegen de netten. Geert De Vlieger had geen schijn van kans tegen een schot van Gombani. Ook na de openingstreffer bleef de thuisploeg kansen krijgen. Vooral De Sutter en Gombami waren de kwelduivels van Essevee. Toch wrongen zij de ene kans na de andere de nek om. Er hadden bij de rust normaal al vier treffers op het bord moeten staan, maar het bleef uiteindelijk 1-0. Zulte Waregem had één kansje gekregen, maar Jelavic kon dat niet verzilveren.

Ook na de rust bleef Cercle Brugge heer en meester. Opnieuw liet het enkele schitterende mogelijkheden onbenut. De Smet mikte op de paal en Snelders kreeg een makkelijke rebound niet helemaal onder controle. Zulte Waregem speelde een zwakke wedstrijd en kreeg op het einde dan toch nog wat het verdiende; een twee tegentreffer. Het was Serebrennikov die in de slotminuut van op de stip de 2-0 eindstand op het bord schoot. Een prima thuisdebuut voor Glen De Boeck.