Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot moet de rol lossen
De Nijs Michael

Germinal Beerschot mag na vanavond zijn Europese droom opbergen, tenzij de club via de beker Europees voetbal kan afdwingen. In de competitie lijkt de topdrie onhaalbaar nadat paars-wit vanavond onderuit ging tegen Westerlo.

De eerste helft verliep evenwichtig, al had Germinal Beerschot de beste kansen. Kopballen van Malki en Ederson werden echter onschadelijk gemaakt door Westerlo-doelman De Winter. Ook op de snoeiharde knal van Didier Dheedene had de goalie een passend antwoord. Bij Westerlo kregen Dekelver en Van Kerckhoven een kans om de score te openen, maar uiteindelijk bleef het 0-0.

Na de rust had Germinal Beerschot overwicht, tot Van den Eede de bal rond het uur van kortbij kon binnentikken. Nog geen vijf minuten later verdubbelden de bezoekers de voorsprong via Van Imschoot. De middenvelder zette de penalty om die Westerlo had gekregen na een fout van King op Delen. Germinal Beerschot probeerde de scheve situatie nog recht te zetten, maar verder dan enkele kleine kansjes kwamen 'de Ratten' niet meer. Daardoor lijkt de club nu definitief uitgeteld voor een plaats in de topvier.