lokSporting Lokeren
gntKAA Gent
0-1
70' Adekamni Olufade (pen)
Datum: 25/04/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Daknam
Lokeren doet zijn reputatie alle eer aan
Nico Wieme
| 0 reacties
Lokeren doet zijn reputatie alle eer aan
Foto: © SC

In een matige wedstrijd hebben Lokeren en AA Gent de punten broederlijk gedeeld. De grote verliezers in het Daknamstadion waren de toeschouwers die niet echt waar voor hun geld te zien kregen.

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de 32ste speeldag in de Jupiler League gaven Lokeren en AA Gent elkaar partij op Daknam. Beide ploegen konden ontspannen spelen, want er stonden geen competitiebelangen meer op het spel. Lokeren speelt een grijs seizoen, maar daar zal voorzitter Roger Lambrecht niet om malen na de desastreuze vorige jaargang. De kampioen der gelijke spelen telde na 31 speeldagen 35 punten en bekleedde daarmee een veilige veertiende plaats. Streekgenoot AA Gent poetste vorige week zijn blazoen op door de bekerfinale te halen. In de competitie vergaat het de troepen van Trond Sollied minder goed. De Buffalo’s totaliseerden 45 punten en behaalden daarmee de zesde plaats. Met één schamel puntje uit de laatste zes matchen werd er niet echt goed geboerd.
 
Dat Lokeren en Gent onbevangen konden spelen, bleek allerminst uit de eerste helft. De thuisploeg domineerde weliswaar de partij, maar dat meesterschap vertaalde zich niet in echt grote kansen, laat staan doelpunten. Het waren integendeel de bezoekers die in de laatste tien minuten nog voor de grootste dreiging zorgden.
 
Het eerste noemenswaardige schot richting doel kwam er op de elfde minuut. Tsholola Tiko demonstreerde perfect waar het de Waaslanders dit seizoen aan ontbreekt: scorend vermogen. Zijn schot belandde hoog over doel. Vijf minuten later een tegenprik van Gent. Milos Maric deed net iets beter dan Tiko: zijn schot ging maar een half metertje over.
 
Iets voor halfweg de eerste helft bewees Marko Suler dat hij deze week goed naar het Europese voetbal gekeken had. Zijn imitatie van John Arne Riise en Lucio was echter niet perfect. Zijn kopbal ging net naast het eigen doel. Goed tien minuten voor de rust kopte Joao Carlos een vrije trap van Mario Carevic nipt over. Daarna kwamen de Gentenaars nog aan een aantal kansen, maar de pogingen van Jonas De Roeck, Roberto Rosales en opnieuw De Roeck misten precisie of werden verijdeld.
 
Gelukkig voor de toch wel talrijk opgekomen toeschouwers was de tweede helft van een beter niveau dan de eerste. Op de 53ste minuut scoorde Omer Golan, maar het doelpunt werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Bezoekend doelman Bojan Jorgacevic ging niet helemaal vrijuit en kon opgelucht ademhalen. Amper twee minuten later kreeg Dominic Foley dé kans om Gent op voorsprong te trappen, maar volledig vrijstaand aan de strafschopstip miste de Ier compleet zijn schot. De bezoekers namen resoluut het voortouw en werden daarvoor twintig minuten voor tijd beloond. Carevic beroerde de bal met de hand in de zestien en ref Jérome Efong Nzolo kende Gent een strafschop toe. Adekanmi Olufade trapte die koelbloedig binnen.
 
Na die achterstand ging Lokeren verwoed op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook goed tien minuten voor affluiten. Een mooie voorzet met buitenkant rechts van Frederic Dupré werd door Golan simpel binnengekopt. Na die gelijkmaker was het sop van de kool. Het enige noemenswaardige feit was nog de invalbeurt van ex-Lokerenspeler Davy De Beule. De thuissupporters hebben hem zijn vechtscheiding duidelijk nog niet vergeven en trakteerden hem op een oorverdovend fluitconcert. Zo eindigde deze matige Oost-Vlaamse derby op een teleurstellend gelijkspel, het vijftiende al dit seizoen voor Lokeren. Bij Gent waren ze duidelijk al met hun gedachten op de Heizel.

Jupiler Pro League

 Speeldag 32