kvkKV Kortrijk
zwaZulte Waregem
Datum: 05/12/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion
Benko beslist matige derby
Nico Wieme
| 0 reacties
Benko beslist matige derby
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft een matige derby tegen Zulte Waregem gewonnen. Invaller Leon Benko scoorde het enige doelpunt van de avond. De bezoekers konden misschien wel een gelijkspel rechtvaardigen, maar Ernemann en Sadik misten unieke mogelijkheden.

Door de hevige regenval lag het veld van Kortrijk er bijzonder zwaar bij en dat had zo zijn weerslag op het spel. Geen van beide teams kon een deftige aanval opzetten. Zulte Waregem dreigde in de beginfase met een drietal afstandsschoten, maar het vizier van Franck Berrier (tweemaal) en Kevin Roelandts stond niet goed afgesteld.

 

De eerste grote kans van de match viel halfweg de eerste periode en was voor KV Kortrijk. Op een uitstekende voorzet van Laurent Ciman kopte Christian Benteke centimeters voorlangs. Iets voor het halfuur kapte Sven Kums zich mooi vrij en verstuurde de bal naar de kruising. Sammy Bossut zweefde het leer uit zijn doelvlak. Zo trokken KVK en Zulte Waregem de rust in met een brilscore.

 

Zulte Waregem kwam een pak snediger uit de kleedkamer. Teddy Chevalier ontdeed zich op links van enkele tegenstanders, maar vond de vuisten van Glenn Verbauwhede op zijn weg. Het spel ging nu goed op en neer, wat resulteerde in een aantal halve kansen voor beide teams. De weg naar doel werd vooralsnog niet gevonden.

 

Een kwartier voor tijd zonderde Mohamed Messoudi, de beste man op het veld, invaller Leon Benko alleen voor Bossut af en de Kroaat bracht de thuisploeg op voorsprong. Zulte Waregem was van slag af en incasseerde bijna een tweede doelpunt. Kums ontving de bal randje buitenspel, maar tikte die te ver van zijn voet. Kort daarop kreeg Steffen Ernemann de bal na een geharrewar voor zijn voet, maar de Deen knalde onbegrijpelijk naast.

 

De bezoekers bleven aandringen, maar kwamen niet meer tot scoren. Berrier bediende Roelandts nog, de ex-Club Bruggespeler had echter te veel moeite met zijn controle om gevaarlijk te kunnen zijn. In de blessuretijd hield Verbauwhede invaller Berat Sadik met een schitterend parade nog van de gelijkmaker.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Reina Loris   90' -
Verbrugghe Brecht 90' -
Ciman Laurent 90' -
Vandenbroeck David   90' -
De Beule Davy 61' -
Messoudi Mohamed A 88' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Kums Sven 83' -
Bakour Salah   90' -
Benteke Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Lazarevic Mladen 2'  
Hempte Jimmy 7'  
Benko Leon 29' -

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
Dachelet Miguel 86' -
Buysse Bart 90' -
Roelandts Kevin 90' -
Ernemann Steffen 83' -
Berrier Franck 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Chevalier Teddy 90' -
Nfor Ernest 90' -
  Bank G Beoordeel
Sadik Berat 4'  
Makiese Chris 7'  
Herbeleef KV Kortrijk - Zulte Waregem