kvkKV Kortrijk
zwaZulte Waregem
Datum: 05/12/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion

Herbeleef KV Kortrijk - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Van harte welkom voor de West-Vlaamse derby tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem. Beide teams presteerden tot nu toe opvallend goed. De rood-witten behaalden tot vorig weekend een puike 11 op 15, maar gingen dan bij Anderlecht met 1-0 de boot in. Voor de streekderby van vanavond kan coach Georges Leekens geen beroep doen op de geschorste Belhocine en de geblesseerden Capon en Ibou. Zulte Waregem staat voorlopig vijfde in de stand met 26 punten. In de laatste twee matchen werd de maat genomen van KV Mechelen (4-1) en Lokeren (1-0). In uitmatchen komt de fusieploeg iets minder goed voor de dag: het behaalde 9 op 21. Coach Franky Dury mist in het Gulden Sporenstadion de geschorste Van Nieuwenhuyze en de geblesseerden Maton, Meert en Goeman. Hyland neemt de plaats van Van Nieuwenhuyze in.
Opstellingen
Kortrijk: Verbauwhede Glenn, Reina Loris, Verbrugghe Brecht, Ciman Laurent, Vandenbroeck David, De Beule Davy, Messoudi Mohamed, Pavlovic Nebosja, Kums Sven, Bakour Salah, Benteke Christian.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, D'Haene Karel, Colpaert Steve, Dachelet Miguel, Buysse Bart, Roelandts Kevin, Ernemann Steffen, Berrier Franck, Hyland Khaleem , Chevalier Teddy, Nfor Webnje Ernest.
00:00
De spelers zijn met de opwarming bezig.
1
De wedstrijd is begonnen.
6
Het eerste kansje is voor KV Kortrijk. Bossut kan een hoekschop van Reina, ex-Zulte Waregem, met de vuisten onschadelijk maken.
12
De reactie van Zulte Waregem laat niet lang op zich wachten. Berrier knalt van ver, maar de bal gaat over.
12
Kortrijk komt weer opzetten. Benteke probeert met het hoofd Kums te bereiken, maar de centrale middenvelder kan net niet bij de bal.
15
Zulte Waregem ziet dat er mogelijkheden zijn. Berrier bedient Roelandts, maar de bezoekende middenvelder kan zijn schot niet laag houden.
17
Beide ploegen hebben het moeilijk om aan te vallen. Het veld, dat er zwaar bij ligt door de hevige regenval, zal daar wel voor iets tussen zitten.
20
Daar is Zulte Waregem weer. Ook het derde schot richting doel gaat niet binnen. Berrier met een goede knal, Verbauwhede gaat echter goed plat.
22
Oh la la, hier ontsnapt Zulte Waregem aan de achterstand. Op een mooie voorzet van Ciman kopt Benteke centimeters voorlangs. Bossut komt bij die fase nogal onoordeelkundig uit.
23
Daar is Benteke opnieuw. Bossut kent deze keer geen problemen met het schot.
28
Weer ontsnappen de bezoekers aan een achterstand. Na een mooie dribbel kapt Kums naar binnen en verstuurt de bal richting kruising. Bossut zweeft het leer uit zijn doel.
31
 Gele kaart voor Salah Bakour
De wedstrijd wordt iets ruwer. Bakour loopt als eerste tegen een terechte gele kaart aan na een fout op Chevalier.
37
Ciman tikt de bal slim door naar Kums, maar die besluit recht op Bossut.
41
Zulte Waregem komt slechts aan een paar kleine mogelijkheden, altijd pogingen van ver. Deze keer is het Ernemann die het van ver probeert; zijn schot belandt echter hoog over.
43
Hyland knalt na een hoekschop van dichtbij over. Dit was toch wel een serieuze kans voor de bezoekers.
45
We spelen één minuutje extra.


Scheidsrechter
Rust
Beide teams gaan rusten met een logische 0-0-stand. Het zware veld laat goed voetbal niet echt toe. Zulte Waregem dreigde vooral met enkele afstandsschoten. De beste kansen waren echter voor de thuisploeg. Een kopbal van Benteke ging centimeters naast en een poging richting kruising van Kums werd door Bossut uit het doel gezweefd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Zulte Waregem stelt zich meteen gevaarlijk aan. Ernemann met een goede voorzet, Nfor kan er net niet bij.
46
Ref Loeman fluit de tweede helft op gang.
49
Franky Dury heeft blijkbaar een donderpreek gehouden tijdens de rust, want de bezoekers spelen een pak snediger dan voor de rust. Chevalier passeert op links enkele tegenstanders, komt in de zestien, maar vindt de vuisten van Verbauwhede op zijn weg.
51
Het antwoord van Kortrijk mag het er best zijn. Messoudi zet voor naar Kums die het leer in één tijd naast knalt. Hopelijk is dit de voorbode van een betere tweede helft.
54
Opnieuw een kansje voor KVK. Reina met een voorzet van links, Benteke kan er zijn hoofd niet voldoende tegen zetten.
58
Ook voor Zulte Waregem is het voorlopig de match van net niet. Na een voorzet van Dachelet probeert Roelandts Nfor te bedienen, maar die kan er net niet bij. De bezoekende spits knokt zich in balbezet en zet voor richting Berrier. De Fransman kan zijn hoofd onvoldoende tegen de bal plaatsen.
61
Vervangen Davy De Beule
Ingevallen Leon Benko


61
Berrier met een actie op rechts. Vooraleer Roelandts gevaarlijk kan zijn ontzet de KVK-verdediging het leer. Op de tegenaanval trapt Benteke recht in de handen van Bossut.
65
Op voorzet van Ciman kan Kums oprukken. Het schot van de Brusselaar gaat echter meters over.
66
Pavlovic gaat neer na een duel met Hyland. De KVK-speler doet teken dat hij een elleboog moest incasseren, maar ref Loeman gebaart van krommen haas.
67
Chevalier met een uitstekende voorzet van op rechts. Berrier besluit met zijn linker voet, maar die is niet zo sterk als zijn rechter. De Fransman schiet op Ciman en claimt handsbal van de Kortrijkverdediger. Hier zat duidelijk meer in.
70
 Gele kaart voor Loris Reina
Reina pakt geel tegen zijn ex-ploeg omdat hij zijn tegenstander vasthield.
75

Goal
Doelpunt van Leon Benko (Mohamed Messoudi)
Messoudi bedient Benko en die mist niet oog in oog met Bossut.
78
Ei zo na stond het 2-0. Kums krijgt de bal randje buitenspel, maar tikt die iets te ver voor zich uit. Hier zat duidelijk meer in.
82
 Gele kaart voor David Vandenbroeck
Trekfout op Berrier.
83
Ernemann met een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een geharrewar besluit de bezoeker naast.
83
Vervangen Steffen Ernemann
Ingevallen Chris Makiese


83
Vervangen Sven Kums
Ingevallen Jimmy Hempte


86
Vervangen Miguel Dachelet
Ingevallen Berat Sadik


88
Vervangen Mohamed Messoudi
Ingevallen Mladen Lazarevic

Uitblinker Messoudi ruimt onder applaus plaats voor verdediger Lazarevic.
89
Met een listige doorsteekpas bedient Berrier Roelandts, maar die heeft te veel moeite met zijn controle om deftig te kunnen afdrukken.
90
Er worden drie minuten over gespeeld.
90+2
Verbauwhede houdt invaller Sadik van de gelijkmaker. De Zulte Waregemspeler kopt krachtig op doel, maar Verbauwhede heeft een goede parade in huis.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.