wbeSK Beveren
andAnderlecht
Datum: 21/02/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Freethiel
Tielemans mag zich deze namiddag nog eens bewijzen

Anderlecht laat Defour aan de kant tegen Waasland-Beveren

Tielemans mag zich deze namiddag nog eens bewijzen
Foto: © photonews

Anderlecht heeft de voorbije drie weken serieus wat vertrouwen getankt met drie overwinningen en één gelijkspel. Op de Freethiel kunnen ze enkel zichzelf pijn gaan doen, want Waasland-Beveren heeft de punten nog nodig. Tonen de Brusselaars zich strijdlustig of vervallen ze in hun oude patroon?

Waasland-Beveren-trainer Stijn Vreven kan alvast rekenen op een volledig fitte kern, buiten de revaliderende Glenn Leemans. Vanzo en Langil staan met vier gele kaarten geboekt, maar sterkhouder Laurent Jans is terug uit schorsing.

Büttner en Djuricic aan de kant?

Anderlecht-trainer Besnik Hasi zit dan weer met een paar jongens die het niet meer gewend zijn om drie matchen in één week te spelen. Alexander Büttner en Filip Djuricic voelen daar al kleine ongemakken door en misschien gaat Hasi daar wijzigen. "Maar ik ga ook niet roteren om te roteren. Ik wil vasthouden aan wat we opbouwden", zei hij daarover vrijdag.

Steven Defour is dan wel bijzonder twijfelachtig en Hasi gaat geen risico nemen met zijn middenvelder. Daardoor zal Youri Tielemans nog eens aan de aftrap komen. Maar die maakte tegen Olympiakos bij zijn invalbeurt weer geen al te stevige indruk. "Youri moet zich dat niet aantrekken en gewoon voetballen", aldus Hasi.

Anderlecht favoriet, maar...

De jongens van Stijn Vreven kunnen u misschien een leuk cadeautje doen. Met 5,30 tegen 1 kan u bij Unibet al een leuke winst maken. En de mentaliteit van paars-wit tegen kleinere ploegen kennende... Haal hier uw welkomsbonus op.

Meer nieuws