Vanhaezebrouck geeft een duidelijke hint over zijn toekomst na KAA Gent

Vanhaezebrouck geeft een duidelijke hint over zijn toekomst na KAA Gent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck is volgend seizoen geen trainer meer van KAA Gent. Hij wordt wellicht opgevolgd door Wouter Vrancken.

Hein Vanhaezebrouck gaf op zijn persconferentie van vandaag naar aanleiding van het duel met Standard vooral heel veel uitleg over zijn vertrek bij KAA Gent. Als hij wou, kon hij wel degelijk aan boord blijven bij de Buffalo’s.

“De club heeft gezegd dat ze met mij verder wilden. Het is dus een beslissing van mezelf geweest om te stoppen”, vertelt Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

Er lag een en ander op tafel, maar dat kon hem niet overtuigen. “Na alles goed en lang te overschouwen werd dit besluit genomen. Was er een mogelijkheid om uiteindelijk toch te blijven? Jazeker, maar de omstandigheden waren voor mij niet van die aard om daar op in te gaan. Wat die omstandigheden precies zijn, daar kan ik niet dieper op ingaan.”

Break inlassen

En dus is het nu vooral uitkijken wat de volgende job van Hein Vanhaezebrouck wordt. Hij liet eerder al uitschijnen dat hij nog niet klaar is met zijn job als trainer. Al zou een pauze wel één van de mogelijkheden zijn

“Misschien ben ik wel toe aan rust, ja”, hint hij naar zijn toekomst. “Daar zal ik binnenkort over communiceren. Want dit allemaal heeft veel energie gekost. Meer dan nodig.”

Daar was ook een reden voor. “Omdat je bij AA Gent verplicht wordt om meer te doen dan je zou moeten doen als trainer. Ik heb dat altijd gedaan, enigszins uit plezier, maar vooral uit noodzaak. Omdat het anders niet goed zou komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties