Datum: 09/02/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Luminus Arena

Kloof tussen zesde (Genk) en twaalfde (Essevee) kan vanavond drie punten worden: "Meer kwaad dan goed"

Kloof tussen zesde (Genk) en twaalfde (Essevee) kan vanavond drie punten worden: "Meer kwaad dan goed"
Foto: © photonews

Racing Genk was afgelopen weekend een van de weinige teams dat wonnen in de Jupiler Pro League en sprongen zo in de top-6, voor het eerst sinds lang. Ondertussen werd ook de bekerfinale gehaald. Nu bevestigen?

"Niet iedereen kan de opeenvolging van matchen aan", klonk het scherp bij Philippe Clement. Nochtans is de thuismatch tegen Zulte Waregem belangrijk voor Racing Genk. Zhegrova, Vanzeir en Mata vallen af en zullen extra training krijgen.

Ruslan Malinovskyi is er wel weer bij na ziekte. Nordin Jackers is ziek en wordt vervangen door de 17-jarige Seppe Bastiaens.

De selectie: Vukovic, Coucke, Bastiaens, Maehle, Nastic, Dewaest, Aidoo, Colley, Uronen, Wouters, Seck, Malinovskyi, Pozuelo, Ndongala, Buffel, Schrijvers, Samatta, Ingvartsen, Karelis.

Deed meer kwaad dan goed

"We hebben nog veel werk om ons klaar te zetten voor het seizoenseinde. Het praten over toch nog play-off 1 halen? Dat doet meer kwaad dan goed", aldus Francky Dury dan weer.

Essevee staat twaalfde in de stand, al is de kloof met de Limburgers amper zes punten. "Maar er staan teveel ploegen tussen ons en die zesde plek. Een sprint winnen doe je ook niet als je als laatste eraan begint, al willen we nog wel wat plaatsjes opschuiven."

De selectie: Bossut, Bostyn, Bansen, Baudry, Derijck, Walsh, Bjørdal, Hamalainen, Marcq, De Mets, Kaya, De Pauw, Doumbia, De Sart, Coopman, Leya Iseka, Harbaoui, Šaponjić, Bongonda, Olayinka

Meer nieuws