Ex-Anderlecht-kampioen is cynisch voor titelmatch: "Misschien komt Anderlecht met een lucky goal op voorsprong, maar ik zie het niet gebeuren"

Ex-Anderlecht-kampioen is cynisch voor titelmatch: "Misschien komt Anderlecht met een lucky goal op voorsprong, maar ik zie het niet gebeuren"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij werd kampioen onder René Weiler en was nog assistent van Brian Riemer, maar tegenwoordig is Frank Boeckx voltijds analist. En de voormalige doelman ziet het zondag niet gebeuren voor zijn ex-ploeg.

Met Union wordt niet meteen meer rekening gehouden, maar de Brusselse buren van paars-wit kunnen ook nog altijd kampioen spelen. Daarvoor moeten wel alle resultaten op de laatste twee speeldagen mee zitten en moeten ze zelf zes op zes pakken.

Anderlecht heeft genoeg aan winst tegen Club om de titel te mogen vieren, maar bij de podcast vier-nul zagen noch Marc Degryse, noch Frank Boeckx dat gebeuren. “Anderlecht is zondag nog geen kampioen”, zeiden ze.

Boeckx geeft Anderlecht zelfs weinig kans om te winnen tegen blauw-zwart. “Ik zie ze niet winnen, wel gelijkspelen en dan alles op de laatste speeldag zetten”, zegt Boeckx.

“Anderlecht heeft het niveau nog niet gehaald om Club van de mat te spelen en thuis te winnen. Het kan dat ze met een ‘lucky’ doelpunt op voorsprong komen en het dan over de streep trekken, maar ik zie het niet gebeuren. Het niveau van Club is hoger.”

Union moet daarvoor ook nog punten verliezen. “Als Union wint van Cercle, kan het sowieso niet. En ik denk dat Union een laatste inspanning zal doen om te winnen", aldus Degryse. "Anderlecht heeft ook wel wat probleempjes: blessures, schorsingen... Ik zie Anderlecht niet winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties