belBelgië
rusRusland
1-0
2-0
Datum: 11/07/2017 15:00
Competitie: EK
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: King Power at Den Dreef
Flames kloppen Rusland en tanken het nodige vertrouwen richting EK
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Denderleeuw
| 0 reacties

Belgian Red Flames - Rusland 2-0

Flames kloppen Rusland en tanken het nodige vertrouwen richting EK
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben hun uitwuifwedstrijd tegen Rusland tot een goed einde gebracht. De monsterscore bleef uit, maar het vertrouwen is wel opgekrikt met oog op het EK.

Na de nederlagen in Spanje en Frankrijk wilden de Flames op woensdag met een goed gevoel de bus op richting Doetinchem, waar zondag het EK begint tegen Denemarken. En dus moest Rusland in Denderleeuw voor iets meer dan 2000 supporters - toch geen slecht aantal op een dinsdagnamiddag - voor de bijl.

De Flames kwamen dankzij Tessa Wullaert - wie anders? - al na een kwartier op voorsprong, maar lieten zich daardoor misschien wel een beetje in slaap wiegen met oog op wat volgde. Ze lieten Rusland een paar keer de neus aan het venster steken, gelukkig zonder erg.

Vlak voor de koffie kregen de Flames de 2-0 echter op een schoteltje aangeboden van keepster Scherbak, die - zoals Horvath in play-off 1 bij Club Brugge - een bal op de grond legde waar dat niet meteen hoefde. Cayman profiteerde optimaal en zo konden we met een dubbele voorsprong de rust in.

In de tweede helft volgden de Belgische nationale ploeg de consignes van bondscoach Ives Serneels optimaal. Er kwam veel meer rust aan de bal - met dank ook onder meer aan de inbreng van Davinia Vanmechelen. De Russinnen van hun kant maakten er eerder een ouderwetse schoppartij van, dat lijkt met oog op het EK geen hoogvlieger te worden.

Enig minpuntje? De score liep niet hoger op dan 2-0, ook al probeerde Coryn in haar invalbeurt nog de bakens te verzetten. Toch mogen de Flames met het nodige applaus van de supporters en veel vertrouwen de bus op richting Nederland. Zondag moet dan blijken of de extra procenten nog kunnen worden gevonden tegen Denemarken.

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Odeurs Justien 90' -
Coutereels Maud 84' -
Zeler Aline 46' -
Courtois Imke 90' -
Philtjens Davina 65' -
Cayman Janice 90' -
Onzia Lenie 90' -
Biesmans Julie 46' -
Daniels Yana 46' -
De Caigny Tine 77' -
Wullaert Tessa 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Wynendaele Elien 45' -
De Neve Laura 45' -
Vanmechelen Davinia 45' -
Van de putte Lorca 25' -
Coryn Jana 13' -
Van den Abbeele Nicky 6'  
Herbeleef België - Rusland

Vooraf

EK

 Voorbereiding