België - Rusland

Aline Zeler (pen) 3' 1-0
Laura Deloose 36' 2-0
(Tessa Wullaert) Davina Philtjens 70' 3-0
Belgian Red Flames leggen Rusland probleemloos tussen de boterham
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Tubeke
| 0 reacties

Flames winnen makkelijk van Rusland: 3-0 in Tubeke

Belgian Red Flames leggen Rusland probleemloos tussen de boterham
Foto: © Sevil Oktem

De Belgian Red Flames hebben hun voorbereiding richting EK 2017 in Nederland ingezet met een propere thuiszege tegen Rusland. De Flames kwamen daarbij nooit echt in de problemen.

Ives Serneels wilde van de wedstrijden tegen Rusland gebruik maken om een aantal dingen uit te testen. In doel posteerde hij bijvoorbeeld Sofie Van Houtven, onder meer ook omdat Justien Odeurs ziek was. Ook Imke Courtois kreeg haar kans op het veld, want Lorca Van De Putte ook in de tribunes.

Al na twee minuten was de match eigenlijk in een beslissende plooi gelegd. Op de Algarve Cup maakten de Russen weinig indruk op ons en dat zouden ze ook deze keer niet doen. Handspel en meteen de 1-0 vanop de stip via Zeler. Halfweg de eerste helft werd het zelfs al 2-0, want Deloose trapte een afvallende bal staalhard voorbij een verder sterk keepende Grichenko.

Ze hield Cayman minstens drie keer van een doelpunt in een 1-op-1situatie en liet zich ook op verschillende schoten uit de tweede lijn allerminst verschalken. Toen ze na de pauze dan toch eens geklopt was, werd het doelpunt van Philtjens afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Uitstel van executie voor de Russen en uitstel van vreugde voor Philtjens, want na een heerlijk collectieve actie via De Neve, Van Den Abbeele en Wullaert kon de speelster van Ajax van heel erg dichtbij alsnog de 3-0 tegen de touwen werken. En zo kwamen de Flames - met Van Wynendaele op het middenveld - nooit in de problemen tegen de Russen, al zal de bondscoach niet al te veel geleerd hebben tegen de zwakke Russen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

EK 2017 Nederland