belBelgië
serServië
1-1
38'
Datum: 30/11/2015 20:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Belgian Red Flames lijden eerste puntenverlies op weg naar EK in Nederland

Belgian Red Flames hebben nu 7 op 9 na gelijkspel tegen Servië

Belgian Red Flames lijden eerste puntenverlies op weg naar EK in Nederland
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames speelden aan Den Dreef hun derde kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK 2017 in Nederland. Na twee makkelijke zeges tegen Bosnië-Herzegovina werd het echter een erg lastige match tegen Servië.

Regen, ontij, verscherpte veiligheidsmaatregelen: het was moeilijk binnenraken aan Den Dreef. Veel volk ook, een verzengende sfeer ook bijwijlen in Leuven. En de Flames leken even te wachten op al de toeschouwers om echt aan voetballen te gaan denken.

Onder hoge druk van de Belgen kwamen de Servische meisjes wel snel in de problemen. Een corner van Wullaert na een kwartier werd door Yüceil meteen binnengekopt, orde op zaken. 

Flames laten zich in slaap wiegen

Wie dan had gedacht dat het een wandeling in het Leuvense park zou worden, kwam bedrogen uit. In de zone van de waarheid waren de Flames slordig, Servië kwam enkele keren voorzichtig een neus aan het venster steken. 

Toen Coutereels zich verkeek op een bal, ging Jovana Damanjanovic met het leer aan de haal, waarop ze uiteindelijk knap voor Odeurs de 1-1 ruststand in doel knalde.

Slotoffensief levert weinig op

Serneels stuwde zijn ploeg in de regen vooruit, na rust bracht hij met Mermans, Demoustier en vooral Coryn ook extra aanvalskracht in de ploeg. De Flames bleven ondertussen rustig spelen en Servië moest helemaal achteruitplooien.

Wullaert zag een trap uiteenspatten op de lat, Zeler en De Caigny kwamen er dichtbij en in het slot van de wedstrijd was ook Coryn nog erg dicht bij de 2-1. Ze omspeelde de doelman, maar verslikte zich dan in de bal.

De winning goal kwam echter niet meer, ondanks een fluks slotoffensief. In de stand blijven de Flames voorlopig leider met 7 op 9, in april volgt een belangrijk duel in en tegen Engeland. 

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Odeurs Justien 90' -
Cayman Janice 90' -
Van Wynendaele Elien 90' -
Coutereels Maud 90' -
Philtjens Davina 90' -
De Caigny Tine 90' -
De Gernier Cécile 73' -
Yüceil Sara 64' -
Van Gorp Elke   79' -
Zeler Aline 90' -
Wullaert Tessa A 90' -
  Bank G Beoordeel
Mermans Lien 26' -
Demoustier Audrey 17' -
Coryn Jana 11' -
Van de putte Lorca -  
Herbeleef België - Servië

EK

 Speeldag 5