Italie
belBelgië
0-1
Datum: 18/07/2022 21:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 3

"We willen geschiedenis schrijven": Flames zijn klaar voor match van hun carrière

"We willen geschiedenis schrijven": Flames zijn klaar voor match van hun carrière

D-day voor de Belgian Red Flames. Wordt het een ticket voor een kwartfinale tegen Zweden of een ticket richting België?

"We gaan niet bezig zijn met scenario's", had bondscoach Ives Serneels duidelijk gemaakt na de wedstrijd tegen Frankrijk.

Die scenario's zijn potentieel ingewikkeld (lees het HIER allemaal nog eens na). En ondertussen zijn de Flames zelf ook aan de slag gegaan met de scenario's.

Ze zijn er dus wél mee bezig. Hoe kan het ook anders? De match tegen Italië is de match van het jaar en misschien wel van de carrière van vele Flames tot dusver.

In Nederland vijf jaar geleden had de kwartfinale ook al gekund, maar toen was het zowel tegen Denemarken als tegen Nederland net niet.

Geschiedenis schrijven

Nu dan wél? "We willen samen geschiedenis schrijven", aldus Laura De Neve bij Sporza. "De match tegen Italië wordt heel belangrijk voor het Belgisch voetbal."

De doelstelling van de KBVB was duidelijk: bij de top-8 van Europa horen. Dan moet er gewonnen worden van Italië, een haalbare kaart nog steeds. De volgende stap is het WK halen via de barrages. Anders worden het hele stille jaren, alweer.

Italië is favoriet. Voor een puntendeling of een overwinning van de Flames gaan de odds rond de vier keer je inzet. Doe je voordeel via BetFIRST!

Meer nieuws