Italie - België

Speeldag 4 - 10/04/2018 18:00
0-1 37' Janice Cayman (pen)
42' 1-1
(Barbara Bonansea) Cristiana Girelli 80' 2-1
Wat kunnen de Flames in Italië? "Kunnen ze makkelijk aan ... als iedereen top is"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Wat kunnen de Flames in Italië? "Kunnen ze makkelijk aan ... als iedereen top is"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames verloren hun eerste punten tegen Portugal en dus is het zaak om tegen Italië wél op de afspraak te zijn. Al is het maar om de kloof in de stand niet té hard te laten oplopen.

De Italianen leiden de dans in de groep met 15 op 15, de Flames volgen met 10 op 12 ondertussen op vijf punten. Italië heeft wel nog drie lastige duels voor de boeg: twee keer tegen België en een wedstrijd tegen Portugal.

Toch moeten de Flames minstens een puntje pakken om echt in de running te blijven voor groepswinst. Dan kunnen ze het in september thuis mogelijk afmaken tegen de Italianen aan Den Dreef in Leuven.

Van moeten?  

"Wij kunnen Italië makkelijk aan, als we allemaal ons spel brengen en er allemaal vol in geloven. Wij zijn geen te onderschatten ploeg en ze weten dat ook", klonk Justien Odeurs alvast strijdvaardig in aanloop naar het duel. 

"We wisten dat we top moesten zijn voor 6 op 6. Tegen Portugal waren we niet altijd top, daar moeten we eerlijk in zijn", aldus ook de bondscoach. "Dat zal in Italie wél het geval moeten zijn." De bondscoach zal wel moeten puzzelen, want Davina Philtjens is na haar rode kaart tegen Portugal geschorst. Door de blessure van Lorca Van De Putte is Maud Coutereels de aangewezen optie op linksachter.

De Italianen zijn favoriet. Een inzet van onze gratis bonus aan 200% tot 80 euro kan meteen 144 euro opleveren voor thuiswinst, de Flames maken er al 264 euro van bij winst! 

Onderlinge duels gewonnen

1
0
2
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

WK Kwalificatie (Europa)