Reactie Davina Philtjens na kampioenstitel van Tienen

viki meeuwis
| 0 reacties
Reactie Davina Philtjens na kampioenstitel van Tienen
Foto: © SC

De vrouwenploeg van KVK Tienen behaalde zaterdag voor het eerst in de geschiedenis van de club de landstitel binnen. We vroegen Davina Philtjens naar een reactie.

VK: Davina, hoe groot was de ontlading na de beslissende wedstrijd?
 
DP: “De ontlading was heel groot. We hebben voor de eerste keer kampioen gespeeld.”
 
VK: Is het al doorgedrongen dat jullie nu kampioen van België zijn?
 
DP: “Ik denk dat het nog niet goed is doorgedrongen, alleszins toch nog niet bij mij. Dit is mijn eerste kampioenschap en dus wel erg speciaal, maar ik besef het nog niet zo goed.”
 
VK: Ook persoonlijk draaide je een goed seizoen je speelde al voor de nationale ploeg onder de 19 jaar maar drong dit seizoen ook voor het eerst tot de A kern door, hoe was die ervaring?
 
DP: “Ik heb men laatste kwalificatie ronde gespeeld van de -19 ik vind het best jammer maar ik ben de trainster heel dankbaar dat ze mij enkele keren mee nam en dat ze in mij geloofde. Zo mocht ik in Wales een helft spelen. Ik vond het een heel leuke ervaring want je speelt toch met de beste speelsters uit de Belgische en de Nederlandse competitie zoals Femke Maes,Niki de Cock en Aline Zeler om er enkele te noemen.”
 
VK:Volgend jaar zal Tienen dus in de Uefa Women’s cup uitkomen en misschien wel ploegen als Umea IK, Arsenal of Frankfurt in de ogen kijken, kijk je daarnaar uit?
 
DP: “Ik kijk er zeker naar uit. Zo kan je je meten tegen de top en kan je aan je tekorten werken. Het zal een leuke ervaring worden.”
 
 
Auteur: Kevin Van Hooydonck
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws