Magnifieke documentaire over meisjes met een droom

Magnifieke documentaire over meisjes met een droom

Tashi and Tshering groeiden samen op in een afgelegen dorp in Bhutan. De twee 13-jarige meisjes zijn totaal verschillend, maar tegelijkertijd ook hetzelfde. Terwijl Tashi een dromer is, werkt Tshering op de boerderij. En dan worden ze opgeroepen voor het elftal van Bhutan ...

"Wanneer beiden geselecteerd worden voor het eerste nationale vrouwen voetbalteam van Bhutan, ontstaat er in het afgelegen trainingskamp een onafscheidelijke band. Ze slapen in hetzelfde bed, vertellen ’s nachts zachtjes hun geheimen aan elkaar en ondersteunen elkaar op het voetbalveld", aldus Cinecrowd.

"Om definitief geselecteerd te worden en op de academie te mogen blijven, moeten ze zich binnen een jaar bewijzen. En terwijl Tshering de beste speler van het team wordt, blijft Tashi achter. De film volgt het verhaal vanaf het moment dat hun intieme vriendschap ontstaat tot het moment dat ze met elkaar moeten concurreren. Blijven ze samen of hebben hun levens toch andere bestemmingen?"

Een documentaire van Dorottya Zurbo en Arun Bhattarai die aan crowdfunding doet. Daarvoor kan u nog steeds inschrijven via de link.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws