Flames na 0 op 6: "Niet gekregen wat we verdienden"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Vilamoura, Portugal
| 0 reacties

Belgian Red Flames maken de balans op halfweg de Algarve Cup

Flames na 0 op 6: "Niet gekregen wat we verdienden"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn momenteel aan de slag op de Algarve Cup. Na twee duels werden nog geen punten gepakt, maar twee keer zat er wel meer in. "En bovendien is dit vooral een voorbereiding op de belangrijke matchen in de EK-kwalificatie."

"We hebben twee keer vrij goed gespeeld. Zeker de tweede match stonden we goed in blok en hebben we goed verdedigd tegen Canada, toch absoluut geen kleine ploeg", resumeert Silke Demeyere het eerste deel van de Algarve Cup.

"We zijn er soms proberen uitkomen en hebben wel wat kansjes gekregen, maar uiteindelijk krijgen we misschien niet wat we verdienen. Een gelijkspel had twee keer mooi geweest, op het einde verdween de focus telkens wat. Jammer, maar dit zijn oefenduels en als we het EK willen halen moeten we hieruit leren."

Gelijkspel was twee keer mooi geweest -

Als de wedstrijden na 85 minuten zouden eindigen, dan hadden de Flames ondertussen al twee punten weten te sprokkelen en stond er in de stand een compleet ander verhaal, nu is de match tegen Denemarken de laatste kans om de strijd om plaats 7 (vermoedelijk tegen thuisland Portugal) te vermijden.

De komende dagen zal geanalyseerd worden wat foutliep, maar vooral ook wat wél allemaal goed was. Met oog op de matchen tegen Engeland en Estland in het kader van de EK-kwalificatie is de Algarve Cup tot op heden in ieder geval een erg nuttig toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties