Canada
belBelgiƫ
1-0
Datum: 04/03/2016 16:00
Competitie: Algarve Cup
Speeldag: Speeldag 2
Dappere Flames buigen pas in het slot voor Canada
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Vilareal San Antonio, Portugal
| 0 reacties

Kwartfinalist Canada maakte weinig indruk tegen de Belgian Red Flames, maar in een sterk laatste kwartier kon het alsnog Odeurs verschalken. Maandag wacht Denemarken op de Flames.

Zowel België als Canada wilden hun eerste punten pakken op deze Algarve Cup. De Canadezen verloren verrassend van Denemarken op speeldag 1, terwijl de Red Flames pas in minuut 93 onderuit gingen tegen Ijsland. Ives Serneels spaarde Lorca Van De Putte en Tine de Caigny uit voorzorg en gaf Jana Coryn een plekje naast Tessa Wullaert voorin.

Geloven in eigen kansen

Vooral verdedigend zat het stevig in elkaar bij de Red Flames in hun tweede partij. Er was rust aan de bal en een zwakke Christine Sinclair verdween rustig in de achterzak van Zeler en Jaques. Enkel Gabrielle Carle kon dreigen, een kopbal van Lawrence ging naast. De Belgen zetten daar weinig echte kansen tegenover: de balletjes in de diepte kwamen altijd net niet goed aan.

Na de koffie kregen we een nog sterker België te zien. Het begon stilaan te geloven dat er meer mogelijk was tegen de kwartfinalist op het meest recente WK dan gewoon een nul-nul spelen en dat leverde zelfs wat kansjes op. Onzia trapte een metertje naast, De Gernier kraakte wat later haar schot.

Nieuwe domper

Het slotkwartier was dan echter plots toch opnieuw voor Canada, dat tot dan eigenlijk nooit echt aanspraak had gemaakt op een doelpunt. Odeurs voorkwam tot twee keer toe een doelpunt van de Canadezen, maar vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Een bal raakte niet weg uit de grote rechthoek, raakte eerst de paal en ging dan via de kluts toch in doel.

De Flames kwamen even later goed weg dat de 2-0 niet meteen tegen de touwen werd gedrukt, maar probeerden daarna het tij nog te keren. Ondanks vier minuten extra tijd lukte het echter niet meer om nog eens voor debutante Sabrina D'Angelo op te duiken. 1-0 was zo meteen de eindstand.

De Flames speelden erg goed mee met Canada, maar de bittere waarheid na twee wedstrijden is 0 op 6. Twee keer werd de Belgische nationale ploeg in het slot geklopt, maandag tegen Denemarken volgt een derde en laatste kans op puntengewin. Doordat de Denen verloren van Ijsland (1-4) is de tweede of derde plaats in de poule maandag wel nog af te dwingen.

Opstellingen

Belgiƫ Belgiƫ

  Speler G Beoordeel
Odeurs Justien 90' -
Deloose Laura 90' -
Zeler Aline 90' -
Jaques Heleen 90' -
Coutereels Maud 90' -
Cayman Janice 90' -
Biesmans Julie 45' -
Onzia Lenie 90' -
Philtjens Davina 89' -
Coryn Jana 62' -
Wullaert Tessa 76' -
  Bank G Beoordeel
De Gernier CĆ©cile 45' -
Demeyere Silke 28' -
Schryvers Tine 14' -
De Neve Laura 1'  
Herbeleef Canada - Belgiƫ

Vooraf