Standard wil kloof niet te groot laten worden: "We moeten zorg dragen voor onze jeugd"

Standard wil kloof niet te groot laten worden: "We moeten zorg dragen voor onze jeugd"
Foto: © photonews

Vrijdag en zaterdag staat in het teken van de Super League bij de vrouwen. De laatste speeldag staat al op het programma. Voor de Rouchettes is het vanavond van moeten bij OH Leuven, de hekkensluiter.

Sinds de thuisnederlaag van afgelopen dinsdag tegen AA Gent is de kloof met leider Anderlecht plots zes punten geworden. De punten worden dan wel gehalveerd, maar toch: met oog op de play-offs is het beter de kloof zo klein mogelijk te houden.

Dat beseft ook Sara Yüceil. "Maar je mag niet vergeten dat we met Tessa Wullaert en Vanity Lewerissa heel wat aanvallende weelde kwijt zijn. De club heeft bewust gekozen om geen transfers te doen, maar om de eigen jeugd te laten doorstromen. Dat nieuwe project neemt natuurlijk wat tijd in beslag."

Ons project neemt wat tijd in beslag -

Sara Yüceil

Het moet gezegd: ook tegen Gent stonden er alweer veel jonkies op het veld: Tison, Appermont, Vanmechelen, Lichtfus, ... "Wij gidsen de jeugd een beetje. We moeten zorg dragen voor hen en we moeten de druk een beetje van hen weghouden", aldus de creatieve middenvelder.

"Bovendien hebben we ook een nieuwe coach, dus ook dat is een beetje een nieuwe structuur. We blijven hard werken en we beseffen dat we nog beter moeten gaan voetballen. Soms ontbreekt er nog iets in voetballend opzicht, maar er is veel talent en de samenwerking tussen drie generaties lukt aardig."

In de heenwedstrijd won Standard nog in eigen huis met 15-0 van OH Leuven, nu willen de Leuvense dames hun huid duur verkopen. Ze hebben momenteel amper drie punten in de stand en spelen dus voor een tweede overwinning van het seizoen. In operatie redding wordt het tijd om punten te pakken, de aftrap wordt om 19.30 uur in Oud-Heverlee (Korbeekdamstraat) gegeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties