Chapeau voor Gent en Anderlecht
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Anderlecht Vrouwen

De vrouwen van Anderlecht hebben het geflikt: zij gaan als leiders de play-offs in. Ook in de slotweken op speeldagen 13 en 14 deden ze wat moest en pakten ze de volle buit.

Paars-wit doet het niet met grote cijfers zoals Standard soms, maar is wel zakelijk genoeg om ook moeilijke wedstrijden tot een goed einde te brengen. Dat zou wel eens de weg kunnen zijn die ook in play-off 1 voor succes zou kunnen zorgen.

Gent Ladies

Dat naast Anderlecht ook Lierse en Standard zich zouden gaan plaatsen voor de eindstrijd? Dat hadden we op voorhand durven voorspellen. En ja, Gent was zeker een kanshebber voor plek 4.

Maar de manier waarop de Gent Ladies zich in drie jaar hebben opgewerkt van lelijk eendje in de BeNe League tot een trotse zwaan in de Super League? Puik werk, meer valt daar niet over te zeggen.

Spanning verzekerd

En of we blij zijn met het play-offsysteem, ook bij de vrouwen? Qua spanning gaat het in ieder geval geen windeieren leggen. Zo is de kloof tussen het nummer 1 en 4 plots geen 12, maar nog 6 punten.

Iedereen kan nog kampioen worden, we zijn benieuwd wie uiteindelijk met de oppergaai zal gaan lopen. Elke speeldag zouden de kansen kunnen keren, een aanrader dus vanaf het eerste weekend van april.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties