Topschutter aller tijden Nederland houdt ermee op

Topschutter aller tijden Nederland houdt ermee op
Foto: © photonews

Manon Melis was de voorbije 12 jaar een van dé toonbeelden van het vrouwenvoetbal in Nederland, maar de topschutster aller tijden heeft besloten ermee op te houden bij het nationaal team.

De 29-jarige speelster van Seattle Reign FC (USA) heeft bij bondscoach Arjan van der Laan aangegeven dat zij zich niet meer beschikbaar stelt voor Oranje.

"Ik heb twaalf jaar met heel veel plezier in Oranje gespeeld. Ik ben trots dat ik onderdeel was van dit geweldige team en dat ik de ontwikkeling van ons elftal en het vrouwenvoetbal in het algemeen meegemaakt heb", geeft ze mee op de webstek van de KNVB.

Twaalf jaar met heel veel plezier in Oranje gespeeld -

"Mijn focus ligt nu volledig bij Seattle Reign FC, waar de competitie in april start, en daarom heb ik besloten een punt te zetten achter mijn interlandcarrière. Ik wil het team danken voor de mooie tijd en hen veel succes wensen met het EK 2017 in eigen land. Dat ga ik uiteraard op de voet volgen."

In 136 interlands voor Nederland scoorde Melis niet minder dan 59 keer, waarmee ze topschutster aller tijden is voor haar land. Het EK in eigen land zal Melis dus ook niet meemaken, maar op de EK's van 2009 en 2013, alsook op het WK 2015 tekende ze present.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties