Vrouwen Anderlecht beginnen als leider aan de play-offs: "Dat werpt zijn vruchten af"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Heleen Jaques blikt vooruit op de play-offs met Anderlecht

Vrouwen Anderlecht beginnen als leider aan de play-offs: "Dat werpt zijn vruchten af"
Foto: © Louis Evrard

Anderlecht heeft de reguliere competitie bij de vrouwen afgesloten op plek 1. Vrijdagavond begint het aan play-off 1 als leider. "Dat hadden we gehoopt, maar zeker niet verwacht aan het begin van het seizoen", aldus Heleen Jaques.

Jaques kwam afgelopen zomer over van Club Brugge naar Anderlecht en draait met paars-wit meteen helemaal bovenaan mee. "We hadden het natuurlijk wel gehoopt, maar zeker niet verwacht om nu eerste te staan. Ons doel vooral was zo goed mogelijk trainen en dan zien waar we zouden stranden."

En dat leverde dus een voorlopige eerste plaats op: "Dat geeft vertrouwen richting play-offs, al zullen die zeker niet makkelijk worden. Alle vier de teams maken nog kans op de eindwinst, en door de halvering van de punten zijn we natuurlijk de helft van onze voorsprong kwijt. Daarom dat het belangrijk is de voetjes op de grond te houden: we zijn er nog lang niet."

Bank zal zeker zijn invloed hebben -

Op conditioneel vlak zit het bij Anderlecht allemaal snor: "Er wordt dit seizoen met een fysical coach gewerkt en dat werpt inderdaad zijn vruchten af. We missen een paar belangrijke spelers door blessures, maar we hebben ook de goede vorm te pakken. En de vorm van de dag zal wel degelijk zijn rol spelen."

"Zes finales op korte tijd in een voor ons drukke periode met ook nog wedstrijden voor de Belgian Red Flames en een bekerfinale: de bank zal ook zeker invloed hebben op wie uiteindelijk de titel kan pakken. Kiezen tussen bekerwinst of de titel? Dat kan ik niet", besluit Jaques lachend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties