Play-offs gaan ook bij de vrouwen van start: de voorbeschouwing

Vanavond beginnen ook bij de vrouwen de play-offs. Zes wedstrijden die over titel en degradatie gaan beslissen. En het zouden wel eens spannende weken kunnen gaan worden.

In play-off 1 begint leider Anderlecht tegen het nummer 4 AA Gent. De kloof tussen beide teams is zes punten. "Het worden zes finales", klinkt het bij Heleen Jaques van paars-wit. "Gent zal zich zeker willen revancheren na onze krappe zege aldaar op het einde van de competitie. Het is voor ons belangrijk om goed te beginnen."

Jaques zelf was nog wat twijfelachtig voor het duel. "En er komen erg belangrijke weken aan in de play-offs, met ook nog de bekerfinale en de matchen met de Red Flames." Aan Gentse zijde is Chloé Vande Velde nog onzeker voor deze match. "We moeten bewijzen dat we meedoen met andere ploegen en we ook iets te zeggen hebben in play-off 1", aldus Nicky Evrard.

Ook Lierse en Standard spelen vandaag hun eerste wedstrijd in play-off 1: "Meteen winnen in Luik zou ons echt wel vol in de strijd brengen", beseft Nicky Van Den Abbeele. Een clash tussen de topschutters ook, want Schoenmakers, Zeler (beiden Standard) en Coryn (Lierse) scoorden allen al 14 keer. Ook in play-off 2 begint men dit weekend.

Programma:

Standard - Lierse 19.30 Académie Dreyfus
Anderlecht - Gent 19.30 Eurocentrum Tubeke
OHL - Eva's Tienen 19.30 Korbeekdamstraat
Genk - Heist zaterdag 15.00

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties