Standard mikt ook dit jaar op de titel bij de vrouwen: "Laatste match op Anderlecht titel pakken? Daar teken ik voor"

Standard mikt ook dit jaar op de titel bij de vrouwen: "Laatste match op Anderlecht titel pakken? Daar teken ik voor"
Foto: © Jill Delsaux

De voorbije jaren stak Standard er in de BeNe League bovenuit wat betreft de Belgische teams. Dit seizoen draait het iets minder vlot voor de Rouchettes, maar in de play-offs is alles nog mogelijk. Dat beseft ook Sanne Schoenmakers.

"Het loopt niet zoals vorig jaar, dat klopt. We hadden veel geblesseerden, al mogen we dat niet als excuses inroepen. We werken met veel jonge meisjes en dat is een goede zaak op termijn, al hebben we dit seizoen wel wat onnodig puntenverlies geleden", aldus Sanne Schoenmakers in gesprek met Voetbalkrant.com.

"We mogen de jonge meisjes ook niet te veel onder druk zetten, maar zeker achteraan hebben we soms wat ervaring gemist. Maar het is enkel maar goed dat zij nu kansen krijgen, ondertussen weten we wat we van elkaar mogen verwachten. Ik wen steeds beter aan het spel en ook mijn Frans begint beter en beter te worden, al lachen ze er soms nog eens mee."

Door halvering van de punten kan alles nog -

Sanne Schoenmakers

"Maar de halvering van de punten houdt het natuurlijk wel spannend nu voor de play-offs. Ik kende dat systeem niet, maar heb de voorbije jaren bij de mannen wel gezien dat zoiets voor extra spanning zorgt. Alles kan nog, we hebben alles nog steeds in eigen handen", beseft de spits van Standard.

"De laatste match op Anderlecht dan toch nog de titel pakken? Daar teken ik meteen voor. Het was dit seizoen soms wat wennen voorin, want er hebben heel wat verschillende meisjes naast me gestaan. En ik ben uiteraard Tessa of Vanity niet, zo meisjes vervangen is altijd moeilijk."

De mentaliteit zit goed en alle neuzen staan in dezelfde richting -

Sanne Schoenmakers

De clash met Lierse op speeldag 1 in de play-offs is ook de strijd tussen de topschutters. Zowel Schoenmakers als haar ploegmaat Zeler hebben net als Jana Coryn van Lierse al veertien goals gescoord. "Die topschutterstitel mag Jana wat mij betreft hebben", lacht Schoenmakers. "Als wij de titel dan maar pakken."

"Als wij spelen zoals we weten dat we kunnen spelen, dan is in de play-offs alles mogelijk. 18 op 18 is het doel, we gaan ons in ieder geval elke wedstrijd 100% geven daarvoor. De mentaliteit zit bij ons in ieder geval goed en alle neuzen staan in dezelfde richting", besluit ze met een positieve noot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws