Spanning stijgt in de Super League: Anderlecht en Gent delen de punten, Standard nadert

In de Super League zijn de play-offs begonnen. En meteen is duidelijk: het gaat erg spannend worden. Gent pakte een puntje mee uit Anderlecht, Standard was de betere van Lierse.

Anderlecht - Gent 1-1

Anderlecht en Gent deelden de punten op de eerste speeldag van de Super League. De thuisploeg kwam op voorsprong via Wajnblum en leek alles in handen te hebben, tot Kassandra Missipo de gelijkmaker tegen de touwen wist te krijgen.

Beide ploegen kregen daarna nog kansen om met de volle buit de match af te sluiten, maar we kregen geen doelpunten meer te zien. Al bij al een billijk gelijkspel, waardoor paars-wit voorlopig wel alleen leider blijft

Standard - Lierse 2-1

Maar de kloof met Standard is wel gereduceerd tot een puntje, want zij wonnen in eigen huis van Lierse en springen zo over Lierse in de stand naar plek twee. Jana Coryn scoorde voor de bezoekers, maar Yüceil en Vanmechelen zorgden voor de thuiszege.

In de stand heeft Anderlecht nu 19 punten, Standard volgt met 18, Lierse heeft 16 punten en Gent blijft vierde op zes punten van leider Anderlecht met 13 eenheden. In play-off 2 verloor OH Leuven de derby van Tienen (2-3) en zo blijft de club laatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws