Genk Ladies starten met ambities in play-offs: "Proberen de eindzege te halen"

Annelies Menten wil met Genk play-off 2 winnen

Genk Ladies starten met ambities in play-offs: "Proberen de eindzege te halen"
Foto: © Jill Delsaux

De Genk Ladies beginnen aan play-off 2 met de beste papieren. "En we willen ook maar wat graag die eindstrijd uiteindelijk winnen, ook al hangt er niet meteen iets aan vast."

De reguliere competitie werd door de Genk Ladies besloten op een vijfde plaats. Net niet voldoende voor play-off 1, maar toch een bemoedigende prestatie. Bovendien werden de Limburgse dames ook de beste ploeg van de teams die vorig jaar uit eerste klasse uitkwamen.

"Dat we voor Tienen en Heist zijn geëindigd in de reguliere competitie is mooi", geeft Annelies Menten aan. "We hebben een vrij goed seizoen gedraaid, al hoopten we stiekem op de vierde plaats. Maar deze groep heeft dit seizoen al veel geleerd en ook in play-off 2 kunnen we naar volgend seizoen toe enkel bijleren."

De ambities in de eindstrijd zijn dan ook duidelijk: "We moeten play-off 2 gewoon proberen winnen. De resultaten van Tienen en Heist zullen we wel in de gaten houden, maar we gaan niet achteruitkijken. We moeten elke match onze eigen kansen gaan en proberen minstens onze thuiswedstrijden te winnen."

Volgend jaar play-off 1 voor de Genk Ladies ... en de mannen van Standard -

"Als we dan op verplaatsing ook nog eens hier en daar een overwinning kunnen boeken, dan komen we al ver. Ook van mijn eigen seizoen ben ik best tevreden: we hebben het collectief goed gedaan en de sfeer is ook enorm goed binnen de ploeg. We hebben kwaliteit genoeg in de groep en daarom willen we play-off 2 gewoon winnen."

Opmerkelijk: Menten supportert bij de mannen voor ... Standard. "Ja, ook daar spelen we nu play-off 2. Ik hoop dan ook volgend jaar zowel voor de Genk Ladies als de mannen van Standard op play-off 1."

Genk begint aan play-off 2 op het veld van de Turkse Rangers in Waterschei met een thuismatch tegen Heist. Van die ploeg bieden we u later nog een vooruitblik van Lien Haverals, de match begint om 15 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties