Lien Haverals blikt terug en vooruit voor Heist: "Dat is voorlopig geslaagd"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Lien Haverals blikt terug en vooruit voor Heist: "Dat is voorlopig geslaagd"
Foto: © Leo Stolck

Heist begint deze namiddag zijn opdracht in play-off 2 met een uitmatch in Genk. De club duikt als 7e de play-offs in en is daar best tevreden mee, al kijkt de club nog steeds naar boven.

Vooraf was het doel voor Heist om vooral op het hoogste niveau te blijven: "We mogen al bij al spreken van een geslaagde reguliere competitie", geeft Lien Haverals aan in gesprek met Voetbalkrant.com.

"We zijn bijna nooit weggespeeld en hebben maar twee grote nederlagen geleden. De laatste plaats vermijden was het doel bij het begin van het seizoen en voorlopig zijn we daar al bij al goed in geslaagd. Een aantal toppers kwamen met schrik bij ons voetballen en we hebben een paar keer gestunt tegen een topploeg."

Vooral defensief zit het snor bij Heist: "We geven weinig doelpunten weg, dat klopt. Misschien dat we tegen sommige teams wat terughoudend spelen, maar dat is onze tactiek en we hebben ook een goede keepster. Dat zijn redenen genoeg waarom we ook ons plaatsje in de Super League verdienen."

Genk ligt ons misschien beter dan OH Leuven of Tienen -

En toch staat OH Leuven in play-off 2 plots op amper drie punten. "Door de halvering van de punten komen er plots nog zes belangrijke matchen aan. Aan de ene kant blijft niet degraderen het doel, dus moeten we OHL voorblijven. Maar we durven ook naar boven kijken en willen Tienen zeker nog voorbij."

Dan moet om te beginnen gestunt worden op het veld van Racing Genk: "Maar misschien dat zij ons beter liggen dan OH Leuven of Tienen. Het is in ieder geval een uitwedstrijd waarin het voor ons niet moet, maar zeker mag. We gaan ook niet te veel kijken naar wat Leuven doet in zijn matchen, maar gaan gewoon van eigen kracht uit."

Heist begint aan play-off 2 op het veld van de Turkse Rangers in Waterschei met een uitmatch tegen Genk (15 uur). Van die ploeg lieten we eerder op de dag Annelies Menten aan het woord. Dat kan u HIER nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties