Chapeau voor Gent, Tienen en Essevee deze week

Chapeau voor Gent, Tienen en Essevee deze week
Foto: © Leo Stolck

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Eva's Tienen

De vrouwen van Tienen stonden even in vieze papieren bij Leuven na een rode kaart en een strafschop tegen, maar in de tweede helft zorgden ze op karakter toch nog voor de overwinning.

Een erg belangrijke driepunter in de strijd om het behoud. Plots lijkt de winst in play-off 2 ook nog steeds een optie, door het puntenverlies van Genk tegen Heist.

Gent Ladies

"De manier waarop de Gent Ladies zich in drie jaar hebben opgewerkt van lelijk eendje in de BeNe League tot een trotse zwaan in de Super League? Puik werk, meer valt daar niet over te zeggen", gaven we enkele weken terug al mee.

En het nummer 4 in play-off 1 is niet van plan zich zomaar te laten afslachten. Meer zelfs: op speeldag 1 werd meteen een puntje gepakt bij leider Anderlecht.

Essevee vrouwen

Er misschien volgend jaar bij in de Super League: Zulte Waregem. Een overwinning bij Massenhoven was voldoende om de sportieve promotie alvast waar te maken.

Na een slechte start dit seizoen zag het er niet meteen naar uit, maar ondertussen loopt het als een tierelier bij Essevee. En dat heeft dus ook opgeleverd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties