Daarom zijn de Red Flames klaar voor Engeland

Daarom zijn de Red Flames klaar voor Engeland
Foto: © Facebook.com/BelgianRedFlames

Tien dagen waren de Belgian Red Flames samen in de Portugese Algarve. Twee nederlagen en twee overwinningen vormden toen de eindbalans. Maar: alles wat ze daar deden was in functie van de matchen die er nu aankomen. Te beginnen met het duel in Rotherham tegen Engeland.

"Ik zal blij zijn als we na 10 dagen 10% beter zijn geworden", gaf bondscoach Ives Serneels mee aan Voetbalkrant.com op stagedag 1 in het Portugese Vilamoura. Want uiteindelijk is het grotere doel nog steeds het EK 2017 in Nederland halen. En we mogen gerust zijn: deze Flames gaan hun huid ook in Engeland duur verkopen.

Er zijn wel enkele Flames niet bij door blessures, maar de basisploeg staat er wel (min of meer). Bovendien heeft coach Ives Serneels op zowat elke plaats wel een back-upplan indien nodig. Al moet hij dan wel tussen verschillende linies schuiven, met bijvoorbeeld Cayman en Zeler die op verschillende plaatsen kunnen staan.

Bravoure

Met Lenie Onzia en Tine Schryvers ontdekten we op de Algarve Cup dat er extra opties zijn centraal en voorin, snedige invalbeurten kunnen het nummer 4 van de wereld ook zeker pijn doen in het geval van die laatste. Van 1 kansje een doelpunt maken? Kan zeker!

Samen moeten de Flames dan ook in staat geacht worden het EK te halen. "We moeten gewoon in Engeland iets gaan rapen", klonk het al bij Tessa Wullaert na het puntenverlies tegen Servië eind vorig jaar. Het vertrouwen kan en mag er zeker zijn. En als er in Engeland wordt verloren is er allerminst iets aan de hand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties