Zo plaatsen de Red Flames U19 zich voor het EK

Zo plaatsen de Red Flames U19 zich voor het EK
Foto: © KBVB

De Belgian Red Flames U19 zijn deze week bezig aan hun eliteronde richting het EK 2016 in Slovakije. Na twee wedstrijden is alles nog mogelijk in de groep, want iedereen heeft drie punten.

België verloor op speeldag 1 van Zweden (1-2), maar won vervolgens van Engeland (1-0). Op speeldag 1 wonnen de Engelsen van Oostenrijk, die op hun beurt dan weer Zweden klopten.

Slotsom na twee speeldagen? Iedereen heeft drie punten en ook de verschillen qua doelsaldo zijn bijzonder klein. We lijsten even op wie op kop staat en waarom:

1. Zweden 3 (2-2)
2. België 3 (2-2)
3. Engeland 3 (1-1)
4. Oostenrijk 3 (1-1)

Engeland staat momenteel boven Oostenrijk, omdat zij het onderlinge duel wonnen. Hetzelfde telt voor Zweden en België. Zondag om 16 uur spelen de Flames tegen Oostenrijk.

Willen de U19 zich na 2014 voor de tweede keer in 3 jaar plaatsen voor een groot toernooi, dan zijn er verschillende manieren om daar te geraken.

1. België wint van Oostenrijk en Zweden wint niet van Engeland > België is altijd groepswinnaar.
2. België speelt gelijk tegen Oostenrijk met meer doelpunten dan een gelijkspel in Zweden - Engeland > België is altijd groepswinnaar.
3. België speelt gelijk tegen Oostenrijk en Engeland wint van Zweden > Dan maken de Flames met 4 op 6 tegen de nummers 1 en 3 uit de groep nog kans om als beste tweede mee te gaan naar het EK.

Ondertussen is de sfeer in Zweden opperbest bij de U19:

Finding a friend with the same mental disorder is priceless 😂👯🔥 @elenadhont

Een video die is geplaatst door Chloé Vande Velde (@chloevandevelde) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties