Reactie "Dat kan een boost worden voor het vrouwenvoetbal in België"

"Dat kan een boost worden voor het vrouwenvoetbal in België"
Foto: © photonews

België - Estland 6-0. De Flames hebben een nieuwe stap richting het EK 2017 gezet. In juni wacht een treffen in Estland, in september kan dan in Servië de poort naar het EK helemaal open gebeukt worden. De bondscoach houdt de voetjes op de grond, maar heeft wel vertrouwen.

"Hier mogen we tevreden mee zijn. We hebben genoeg kansen gekregen om zelfs nog meer te scoren dan de 6-0 die het uiteindelijk was. Het belangrijkste was ook dat we niet stereotyp hebben gespeeld tegen Estland", aldus een tevreden bondscoach Serneels.

"Maar we zijn er nog niet. De match in Estland moet ook nog eens gespeeld worden. We willen niet te ver vooruitlopen op de zaken, in Bosnië en thuis tegen Servië hebben we veel geleerd. De reactie in Engeland was geweldig, maar thuis tegen Servië hebben we twee punten laten liggen."

De ambitie was altijd al het EK 2017 -

"Dit moet het vertrouwen geven om deze groep te laten doorgroeien om richting het EK te gaan. Het zou een historisch moment zijn, want het is nog nooit gebeurd. De spelersgroep had altijd die ambitie, ook voor de campagne al. Het zou voor elke vrouwenploeg die bestaat een heel mooie stap zijn."

"Een groot toernooi kan een extra boost zijn voor het vrouwenvoetbal. Je voelt zoiets al in Engeland met 11 000 toeschouwers, dat zijn voorbeelden. Wij willen die stappen ook zetten", aldus de bondscoach nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties