Jana Coryn wil eindelijk een prijs pakken met Lierse: "Derde keer, goede keer?"

Zondagnamiddag strijden Anderlecht en Lierse om de Beker van België bij de vrouwen. Jana Coryn - met 15 doelpunten topschutter in de Super League - wil eindelijk eens een finale winnen.

De voorbije jaren haalde Jana Coryn - toen nog bij Club Brugge - weliswaar de finale van de Beker van België, maar daar liep het twee keer mis. "Hopelijk is het nu dan ook derde keer, goede keer", hoopt de aanvalster van Lierse.

Vorig jaar verloor ze in de finale nog van ... Lierse, haar huidige club. "Het wordt nu een erg belangrijke wedstrijd. Voor mij, maar ook voor Lierse. We willen graag de Beker winnen én ook nog de titel pakken, maar alvast een eerste prijsje zou een geruststelling zijn."

Reken op de fans -

Jana Coryn

Ook in de Super League blijft het namelijk spannend. Anderlecht, Standard, Lierse en zelfs Gent zijn nog niet kansloos voor de titel: "Vanaf nu zijn het allemaal finales. We gaan er het beste van maken, want de dubbel was vooraf een doel."

In de bekerfinale speelt Lierse alvast een halve thuismatch, want de wedstrijd gaat door in het Kuipje van Westerlo. "Maar echt ideaal is het niet, want door de 10 miles in Antwerpen is het voor velen omrijden. Maar goed: wie er echt wil zijn, die zal komen kijken. We rekenen op de fans!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties