“Voetbal is klaar voor een vrouwelijke coach in een mannenkleedkamer”

“Voetbal is klaar voor een vrouwelijke coach in een mannenkleedkamer”
Foto: © photonews

Thibault Moulin heeft al heel wat watertjes doorzwommen in het voetbal. Zo werkte hij op een bepaald moment bij Clermont zelfs onder een vrouwelijke coach: 120-voudig Frans international Corinne Diacre.

“Toen de voorzitter van Clermont – Claude Michy – me de naam van de nieuwe coach vertelde, vroeg ik me af waar hij mee bezig was. Hij houdt wel van uitdagingen en de media-aandacht kon hij goed gebruiken”, aldus Moulin in Sport/Voetbalmagazine daarover.

“Zijn gok is goed uitgedraaid, al had ik het in het begin moeilijk. Zeker als je op training wordt uitgescholden door een vrouw. Ik heb vaak op mijn tong moeten bijten om niets terug te roepen”, doet Moulin een bekentenis.

We vergaten dat ze een vrouw was -

Thibault Moulin

“Maar ze kent haar vak en na een tijdje vergaten we allemaal dat ze een vrouw is. Ik heb mijn vooroordelen moeten opzijzetten. Haar aanpak bleek de juiste, het bewijs is geleverd dat het voetbal klaar is voor een vrouwelijke coach in een mannenkleedkamer.”

Corinne Diacre is ondertussen door haar goede prestaties bij Clermont genomineerd voor een belangrijke prijs als coach van het jaar in de Ligue 2. Toch opnieuw een teken dat het vrouwenvoetbal beter wordt gewaardeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws