Geen voordeel voor Anderlecht als winnaar reguliere competitie bij vrouwen

Geen voordeel voor Anderlecht als winnaar reguliere competitie bij vrouwen
Foto: © Louis Evrard

Het is bijzonder spannend in de Super League bij de vrouwen, dus we mogen stilaan niet uitsluiten dat er op het einde van de zes speeldagen een of meerdere ploegen op hetzelfde puntenaantal eindigen. En wie is dan kampioen? De regels zijn niet dezelfde als bij de mannen.

Wat wel hetzelfde is, dat is dat er eerst wordt gekeken naar de gehalveerde punten. Wie er een half puntje bij kreeg aan het begin van de play-offs, is uiteraard in het nadeel.

Daarna wordt volgens artikel 1531 van het bondsreglement gewoon gekeken naar de klassering in de play-offs om te kijken wie kampioen is. Dus wie de meeste gewonnen matchen in play-off 1 (of play-off 2) kan voorleggen, komt er als winnaar uit.

Dubbele pech Anderlecht

Bij de mannen is er sinds dit jaar een regel dat de ploeg die in de reguliere competitie de beste resultaten neerzette dan het voordeel krijgt, maar dat is bij de vrouwen dus (nog) niet het geval.

Opmerkelijk: Anderlecht is dit seizoen het kind van de rekening. Bij de mannen eindigden ze niet eerste en zijn ze dus in het nadeel tegenover Club Brugge, terwijl ze bij de vrouwen wel eerste eindigden en dus bij gelijke stand met Standard of Lierse (of Gent) ook in het nadeel zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties