Vrouwen in het mannenbastion van het voetbal

Dinsdag wordt er in Boedapest een verkiezing gehouden voor het Uitvoerend Comité van de UEFA. Baanbrekend daarbij: er zijn ook twee vrouwen kandidaat en het zou de eerste keer kunnen zijn dat een vrouw in dat comité zou worden verkozen. Welke vrouwen zijn er zo nog in het voetbal? Wij lijsten op!

Florence Hardouin - voorzitster van de Franse federatie voor het voetbal (FFF) en de Noorse Karen Espelund hebben zich kandidaat gesteld voor het uitvoerend comité van de UEFA.

Er was Helena Costa, die bij Clermont Foot de nieuwe trainster zou worden. Maar ze stopte al snel door een gebrek aan respect, al werd ze opgevolgd door Corinne Diacre - die ondertussen een prijs kan winnen als coach van het jaar in de Ligue 2.

Makelaar en kampioenenmaakster

Of wat te denken van Sonia Souid? De gewezen Miss in Frankrijk is nu ... voetbalmakelaar en manager van flink wat voetballers. Zo doorbreekt ook zij het glazen plafond.

Tot slot geven we u ook graag de naam van Chan Yuen-ting mee. Nog nooit van gehoord? Zij won met haar team Eastern de Hong Kong Premier League. Zo is ze de eerste vrouw die aan het hoofd van een mannenteam een titel pakt op het hoogste niveau in een land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties