Absolute wereldtopper legt uit: "Voel me goed in Lyon, maar dat autorijden ..."

Absolute wereldtopper legt uit: "Voel me goed in Lyon, maar dat autorijden ..."
Foto: © photonews

Maandagavond plaatst Ada Hegerberg zich met de vrouwen van Olympique Lyon voor de finale van de Champions League. Na de heenwedstrijd (7-0 winst tegen PSG) is daar nog erg weinig twijfel over. En de speelster voelt zich bijzonder goed thuis in Lyon. Ze rijgt dan ook de goede prestaties aan elkaar.

De Noorse aanvalster zorgde in de heenwedstrijd tegen PSG met 2 doelpunten al voor een geruststellende voorsprong. Daarmee zit ze ondertussen ook aan 12 doelpunten in 7 wedstrijden Champions League.

In de Franse competitie zijn haar statistieken bijna minstens zo indrukwekkend: 29 goals in 19 wedstrijden, ofwel een doelpunt elke 51 minuten in loondienst van L'OL. "Ik voel me hier dan ook al echt thuis", aldus Hegerberg - die in 2014 een contract tekende voor vijf jaar - in Tant qu'il y aura des Gones.

Hegerberg - nog altijd maar 20 jaar jong - speelt dan ook de pannen van het dak. Dat de sfeer goed zit, dat mocht een tijdje terug ook blijken toen ze met enkele ploegmaats zich waagde aan een Frans nummer van Christophe Mae, die naar de CL-match tegen Praag kwam kijken.

Toch is er iets dat heel hard wennen was in Lyon: "De manier van autorijden in Noorwegen is veel rustiger dan die in Lyon. Dat was een beetje aanpassen, maar uiteindelijk moet je die zaken gewoon leren. Het helpt dat ik me hier erg goed voel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws