Garrincha, veel meer dan een voetbaltoernooi

De Garrincha Femina League werd op 23 april gespeeld in Brugge. En uiteindelijk kregen we een Gentse overwinning, want team "Negenduust" toonde zich de beste in het toernooi. Maar het toernooi was veel meer dan alleen maar voetballen.

Naast het toernooi konden de speelsters deelnemen aan verschillende sessies zoals Move natural. Ook Herbal Life was er aanwezig met een infostand.

Leonne Stentler, oud-speelster van ajax, stelde er LIONA voor, met eerste merk dat kleren maakt voor voetballende vrouwen. "Eindelijk eens een vrouwenmerk", klonk het bij verschillende speelsters.

De eetstanden waren voorzien van fruitpasta’s en allerlei soorten dranken. In de verzamelzaal stonden er Playstations op grote schermen, een kickertafel en banken waar iedereen kon zitten. En dan was er ook nog de mogelijkheid tot pingpong: voor iedereen wat wils dus.

De organisatie stak veel werk en moeite in het evenement. Enkel de opkomst viel ietwat tegen, maar bij de organisatie kenden ze het pijnpunt: "Heel wat nationale teams speelden nog een wedstrijd in de competitie. We kijken dan ook al uit naar een tweede editie na het seizoen en hopen op meer volk dan."

Geniet ook nog even mee van een aftermovie van Garrincha (opgelet: het laden van die video kan enkele seconden duren)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties