Genk, Tienen, topspanning en Essevee

Genk, Tienen, topspanning en Essevee
Foto: © Jill Delsaux

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Ladies Genk (en Tienen)

De Genkse Ladies hebben - met dank aan Hanne Merkelbach en haar hattrick - een verlengd verblijf in de Super League helemaal binnen. Een ruime zege tegen OH Leuven was daartoe voldoende.

Ook Eva's Tienen wonnen ruim en zitten zo nog in volle strijd om play-off 2 te winnen. Deugddoende overwinningen voor beide teams, veel meer hoeven we daar niet over te zeggen.

Spanning in play-off 1

Dat Gent nog kampioen zal worden? Dat lijkt erg onwaarschijnlijk. Maar Standard, Lierse en Anderlecht blijven wel op twee punten van elkaar staan.

Met nog drie speeldagen voor de boeg zou het dus wel nog eens een erg belangrijke eindstrijd kunnen worden tussen de drie teams. Rest de vraag: wie pakt de eindprijs?

Zulte Waregem

Terwijl de mannen zich naar het einde van play-off 1 slepen, hebben de meisjes van Zulte Waregem een erg knappe prestatie neergezet. Door ook op de slotspeeldag te winnen eindigden ze tweede op amper een puntje van Standard.

Een licentie voor de Super League werd vooralsnog niet aangevraagd, maar op termijn zijn ze dat wel van plan. Bij Essevee begrijpen ze het: beter een jaartje langer wachten dan domme en overhaaste beslissingen nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties