Liona, het eerste voetbalkledingmerk voor vrouwen: "Daarom moest het"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Ex-Oranje Leeuwin Leonne Stentler brengt met Liona een brand voor vrouwen naar buiten

Liona, het eerste voetbalkledingmerk voor vrouwen: "Daarom moest het"
Foto: © photonews

Liona maakt voetbalkleding die wel bij vrouwen en meisjes past. Mooie shirts die niet omhoog kruipen bij iedere sliding en broekjes die er niet uitzien als aardappelzakken. Strakke designs, die lekker zitten. Een uitleg van de uitvinders van het nieuwe merk.

Leonne Stentler speelde zelf jarenlang voetbal bij ADO Den Haag en Ajax en werd ook meermaals opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen. Ze presteerde erg sterk, maar vond tijdens haar carrière al dat er iets mis was.

"De kleding met name", gaf ze mee in gesprek met Voetbalkrant.com tijdens de Garrincha Femina League. "Die was niet vrouwelijk genoeg en daardoor ook niet aangenaam om in te spelen."

Jacco Knotnerus deelde die mening: "Mijn dochter van 11 speelt ook voetbal en de truitjes die ik in het vrouwenvoetbal soms zie opduiken ... Neen, dat moest beter kunnen." Zo werd Liona geboren.

Liona ontwerpt vóór, maar vooral ook met vrouwen die geweldig kunnen voetballen. "Mandy van den Berg, aanvoerder van het Nederlands elftal is onze adviseur, maar ook ADO talent Nadine Noordam, speester van Jong Oranje."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties