Talenten van morgen: Anais Bey-Temsamani was bijna gestopt na een blessure, maar ...

Talenten van morgen: Anais Bey-Temsamani was bijna gestopt na een blessure, maar ...
Foto: © Guido Machurot

Op 2 mei werd de Lion Belge uitgereikt in Birmingham Palace in Anderlecht. Bij de vrouwen (Lionne Belge) werd Anais-Bey Temsamani genomineerd. De speelster van OH Leuven is aan een snelle opmars bezig.

"Naast de mannelijke genomineerden waren er ook 3 vrouwen kandidaat voor de Lionne Belge. Drie speelsters waaronder onze Anais Bey-Temsamani, Mariem Hayouni (zaalvoetbal FC Guanekouke) en Yasmina Benabid (Anderlecht) waren bij de genomineerden", stelt Marijke Das de jonge speelster van OH Leuven voor.

"Anais Bey-Temsamani begon als 5 jarige te voetballen bij Drogenbos Beersel. Als 11 jarige trok ze naar RRC Waterloo, twee jaar later trok ze naar FC Anderlecht - Milan waar ze tussen de jongens trainde en haar papa trainer was. Na een hardnekkige blessure stopte ze even met voetballen en zag ze het even niet meer zitten."

Bijna gestopt, maar ...

"Haar papa vond voor haar een geschikte vrouwenploeg en zo werd Molenbeek haar nieuwe club. Haar coördinator Ramzi zag haar talent en hielp haar om te slagen voor de toegangsproeven tot de Topsportvoetvalschool in Leuven. Anais ging daar op internaat en dan was OHL een logische keuze."

Ze startte dit seizoen bij Jong OHL en na nieuwjaar - toen ze 16 jaar werd - speelde ze als vaste waarde in het A-team in de Super League. Ondertussen is ze ook al opgeroepen bij de Red Flames U17. Maar ze droomt verder: "Haar droom is om ooit in het buitenland prof te worden en van haar hobby werk te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws