Kledingmerk voor vrouwen gaat aan de slag met Telstar en Twente

Kledingmerk voor vrouwen gaat aan de slag met Telstar en Twente

Liona maakt voetbalkleding die wel bij vrouwen en meisjes past. Mooie shirts die niet omhoog kruipen bij iedere sliding en broekjes die er niet uitzien als aardappelzakken. Telstar en Twente springen alvast op de kar.

Leonne Stentler speelde zelf jarenlang voetbal bij ADO Den Haag en Ajax en werd ook meermaals opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen. Ze presteerde erg sterk, maar vond tijdens haar carrière al dat er iets mis was.

"De kleding met name", gaf ze mee in gesprek met Voetbalkrant.com. "Die was niet vrouwelijk genoeg en daardoor ook niet aangenaam om in te spelen. Het was eigenlijk heel simpel: als andere merken achterblijven, dan doen we het zelf wel.”

Lancering

Vanaf heden is de kledinglijn helemaal op de markt. Op het Rembrandtplain is er momenteel een pop-up catwalk om de start te vieren van het merk.

De vrouwenteams van eredivisionisten FC Twente en Telstar spelen vanaf komend seizoen in Liona kleding. Zowel de aanvoerster van het Nederlands elftal Mandy van den Berg als de aanvoerster van regerend landskampioen FC Twente Maayke Heuver zijn intensief betrokken bij de lancering van Liona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties