Standard beseft: "Dit was niet de titel van het mooie voetbal"

Standard kroonde zich voor de zesde keer op rij tot Belgisch kampioen. Maar in vergelijking met de vorige jaren was het echt wel op een andere manier: met een ervaren centrale as, veel jeugd en minder dominant. Maar: de titel is wél binnen!

"Dit was niet de titel van het mooi voetbal", besefte Cécile De Gernier. "Na drie jaar in de BeNe League was het aanpassen aan het nieuwe systeem van de Super League. We hebben heel veel jeugd moeten gebruiken, ook door de vele geblesseerden."

Maar het pakte goed uit: "Zeker, we hadden misschien soms wel wat meer voetbal willen spelen, maar we hebben op ervaring en karakter de nodige punten gepakt. En in de play-offs niet verloren, dat is ook een teken dat we goed hebben gepiekt. Champions League was het doel, daarin kan iedereen nu opnieuw veel bijleren."

Andere stijl van voetballen dan vorige jaren -

"De sfeer was altijd goed op training en met veel jeugd hebben we het goed gedaan. 6 jaar op rij kampioen, dat wil toch iets zeggen. Maar het klopt dat we het dit jaar met een andere stijl van voetballen hebben gedaan", geeft ook Aline Zeler toe.

"Vorig jaar konden we de bal in de diepte steken op Vanity Lewerissa of Tessa Wullaert, dat is er nu niet echt bij. Maar vanuit de organisatie en met de nodige ervaring is het ons ook nu gelukt. We hebben veel jonkies, maar ze hebben wel al veel maturiteit ondertussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws