Het rapport van Eva's Tienen

Het eerste seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd voor een terugblik dus. Elke maandag leggen wij een ploeg op de rooster en wikken en wegen we hun seizoen. Deze week: Eva's Tienen

Rapport: geslaagd

Eva's Tienen werd de voorbije drie jaar kampioen in de eerste nationale van het vrouwenvoetbal, maar de Super League is natuurlijk iets anders.

Nu al optornen tegen Gent, Lierse, Standard of Anderlecht? Dat bleek net iets te moeilijk. Maar als winnaar van play-off 2 mogen ze al bij al tevreden zijn met het seizoen.

Werkpunt: constanten zoeken

Er zaten topwedstrijden bij, maar ook een aantal wedstrijden die nergens naar leken. "We hebben veel moeten zoeken naar een constante, ook door het seizoen dat in verschillende delen was gedeeld door interlandverplichtingen", aldus coach Hans Bergans.

"Maar we hebben wel een aantal goede wedstrijden gespeeld, ook al hebben we ook de nodige pech gehad met flink wat geblesseerden doorheen het seizoen."

Ambities: play-off 1

Volgend jaar liggen de ambities iets hoger: "Als ploeg is play-off 1 altijd en overal de doelstelling in de Super League. Maar we moeten eerlijk zijn: dat zal zeker niet makkelijk worden."

"We moeten dus afwachten hoe het seizoen zal vorderen en welke spelers er bij de verschillende ploegen zullen zijn. Maar we gaan in ieder geval voluit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws