Julie Biesmans getuigt: 'Scoren op het veld én in de aula'

Julie Biesmans getuigt: 'Scoren op het veld én in de aula'
Foto: © Photonews

Julie Biesmans combineert topsport met studeren op het hoogste niveau. Ze zit aan de KU Leuven én bij de Red Flames, daar kan je toch niet anders dan respect voor hebben?

"In het midden van de blokperiode speelde ik met de Red Flames – de vrouwelijke Rode Duivels zeg maar – een kwalificatiematch voor het EK. Studeren en professioneel voetballen is soms een moeilijke combinatie, maar ik doe het met veel plezier en passie."

"Nu alleen nog hopen dat mijn punten even goed zijn als onze match tegen Estland (5-0 gewonnen!)", geeft ze mee in een blog op de site van de KU Leuven.

Geen andere keuze

Het is niet de eerste keer dat Biesmans praat over de combinatie tussen topsport en studeren. Ook bij Voetbalkrant.com gaf ze ooit aan dat de combinatie echt wel zwaar is, maar tegelijkertijd ook een uitdaging.

"Een hele dag niets doen? Dat zou ik echt niet kunnen. Nu ben ik continu met iets bezig en dat houdt me scherp en is een extra uitdaging", aldus Biesmans daarover toen al. "Ik moest en zou verder studeren, ik had ook niet echt een andere keuze ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties