Het rapport van de vrouwen van Anderlecht

Het eerste seizoen in de Super League zit erop. Hoog tijd voor een terugblik dus. Elke maandag leggen wij een ploeg op de rooster en wikken en wegen we hun seizoen. Deze week: Anderlecht

Rapport: onderscheiding

Anderlecht wilde prijzen pakken in het seizoen 2015-2016. En dat lukte uiteindelijk net niet, want het liep op alle fronten in allerijl mis. Tot maart zag het er erg goed uit: bekerfinale en leider na de reguliere competitie.

Maar daarna liep het verkeerd: de bekerfinale werd verloren van Lierse en in play-off 1 werd niet meer dan 3 op 18 gesprokkeld. Alles viel tegen, de efficiëntie verdween en er waren de nodige blessures.

Werkpunt: vertrekkers opvangen

Bij Anderlecht vertrokken een aantal sterkhouders op aanvallend opzicht om diverse redenen, maar er werd ook naarstig gezocht naar vervangers. Dat is ook (minstens deels) gelukt, dus lijkt paars-wit klaar voor de volgende jaargang.

Er is ook een nieuwe coach bij Anderlecht: Wachel zorgde eerder al voor succes bij Standard, nu mag hij hetzelfde laten zien bij paars-wit.

Ambities: de titel

Volgend jaar liggen de ambities dan ook simpel op de titel. In een competitie met zeven kan elk puntenverlies fataal zijn, maar de onderlinge duels zullen sowieso het belangrijkste zijn. Spanning verzekerd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties