De absolute wereldtop verzamelt in Brazilië op weg naar Olympisch voetbalgoud

De absolute wereldtop verzamelt in Brazilië op weg naar Olympisch voetbalgoud
Foto: © photonews

De Olympische Spelen beginnen vrijdag officieel met de openingsceremonie, maar vandaag staan al de eerste evenementen op stapel. En wel in het vrouwenvoetbal, mét de topspelers aanwezig op het toernooi.

Bij de mannen is er een regel dat er slechts enkele spelers boven de 23 jaar mogen meedoen, terwijl er bij de vrouwen geen enkele restrictie is. De beste speelsters zijn dan ook aanwezig op het toernooi.

Van de absolute wereldtop zijn er erg weinig landen niet present. Engeland kan geen team afvaardigen, Japan wist zich niet te plaatsen en ook Zuid-Korea ontbreekt uit de top-10.

VS topfavoriet

Favorieten aanduiden is dan ook niet makkelijk, want in een goede dag kunnen tot wel 7 landen aanspraak maken op Olympisch goud. Het thuisland mogen we daarbij zeker niet onderschatten, een laatste kunststukje van Marta en co?

De Verenigde Staten zijn de topfavorieten: Alex Morgan wil na de OS van 2012 en het WK vorig jaar haar derde grote prijs op rij pakken en moet haar land aan doelpunten helpen in een absoluut sterrenteam. Olympisch goud kan hun eis voor gelijke beloning enkel meer cachet geven.

Wie pakt Olympisch goud? Speel via ons en krijg 60 euro gratis bonus bij Unibet. Daar maken we meteen 165 euro van als de VS winnen, en zelfs 6000 euro als Colombia de hoofdprijs pakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws