In de kijker: Genk Ladies willen poorten openbeuken

In de kijker: Genk Ladies willen poorten openbeuken
Foto: © Jill Delsaux

De vrouwen van Genk zijn momenteel een van de zeven teams die uitkomen in de Super League. De band met de mannen van KRC Genk wordt ondertussen steeds duidelijker.

In 1989 werd Dames Voetbal Zonhoven opgericht, een club die in 2003 voor het eerst de nationale reeksen wist te bereiken. In 2012 volgde de promotie naar tweede klasse, maar daar stopte het niet want er kwam een fusie met Dames Voetbal Lanaken.

De club wil eens te meer een identiteit geven aan het Limburgse vrouwenvoetbal. Verschillende teams uit de regio hielden het voor bekeken, Genk wil de rustige vastheid worden in de provincie.

Het was al even duidelijk dat mannen en vrouwen bij Racing Genk nauwer met elkaar gingen samen werken. De Genk Ladies werden zo voor dit seizoen al de KRC Genk Ladies en af en toe gaan ze gebruik maken van het B-veld van de mannen om meer publiek te trekken.

Op die manier wil de club ook sportief hoge ogen gaan gooien. De top-4 is het doel, al mag door het stoppen van Lierse én het aantrekken van enkele toppers gedroomd worden van meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties