In de kijker: Silke Demeyere nu bij Lille: "Tot mijn 11-12 jaar heb ik alles geprobeerd"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
In de kijker: Silke Demeyere nu bij Lille: "Tot mijn 11-12 jaar heb ik alles geprobeerd"
Foto: © Lierse Vrouwen/Bruno Holvoet

Steeds meer Flames maken de overstap van België naar het buitenland. Zo ook Silke Demeyere, die voor het seizoen 2016-2017 de kleuren van Lille zal verdedigen.

Demeyere speelde vorig jaar nog bij Lierse, maar dat team besloot om er mee op te houden op het hoogste niveau. En dus trok Demereye - samen met Jana Coryn overigens - naar het Franse Lille.

Voor Demeyere is het eigenlijk opnieuw een stapje dichter bij huis voor de West-Vlaamse, die op 11-12 jaar pas begon met voetballen: "Ik heb alles geprobeerd als sport, maar niets lag mij. En toen kwam het voetbal en was ik er meteen voor gewonnen."

Silke Demeyere: "Heb altijd graag gevoetbald"

"Ik heb wel altijd gevoetbald, ook al op de lagere school. Dat ging me wel af en ik ben dan onmiddellijk bij de meisjes begonnen op 12-jarige leeftijd bij Harelbeke. Via Zulte Waregem en Club Brugge kwam ik bij Lierse terecht."

Nu trekt ze naar het buitenland, waar ze bij Lille zal uitkomen in de Franse Ligue 2. Samen met Jana Coryn en Maud Coutereels overigens. Met die eerste carpoolde ze ook al naar Lierse.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties